In perioada 6-10 mai 2019, Liceul de Artă “Gheorghe Tattarescu” Focșani a organizat mobilitatea “Al doilea val” din cadrul proiectului Erasmus+ ”WaterDay 2019 &EarthDay 2020”. Partenerii liceului focșănean sunt: Lycée Evariste Galois, Sartrouville-Franța, Pomorskaskola, Split-Croația, Lycée Gabriel Touchard,  Le Mans-Franța, Instituto Technico - Carlo Alberto Della Chiesa, Partinico, Sicilia-Italia, IESO Matias Ramon Martinez, Burguillos del Cerro, Spania.

Elevii și profesorii europeni au participat la activități diverse: ateliere de conștientizare a importanței evitării contaminării apei, de analiză a calității apei, de utilizare a apei în diverse arte plastice (arhitectura peisagistică, sculptură, pictură- inclusiv pe apa aplicand tehnica Ebru, muzică), de promovare a tradițiilor și valorilor românești (încondeiatul ouălelor, dansuri și cântece populare în colaborare cu elevi de la Școala Gimnazială Năruja si Ansamblul Folcloric “Țara Vrancei”), de identificare a caracteristicilor hidrologice ale bazinului Dunării care influențează evoluția Deltei Dunării.

 Au fost realizate vizite de documentare la Stația de Epurare Focșani, la Focul Viu - Andreiașu de Jos, rezervația “Cheile Tișiței”, cascada Putnei și în Delta Dunării.

Elevii au realizat fotografii, filme, desene pe calculator și hârtie, obiecte din lut,  o broșura cu tema “Apele europene”, expoziții de pictura și fotografii și sunt în lucru un jurnal al călătoriei și un film documentar despre Delta Dunării. Au avut ocazia să-și dezvolte abilitățile digitale, competențele lingvistice și de comunicare într-o limbă străina, au legat între ei prietenii frumoase și durabile.  

Proiectul Erasmus+ continuă cu sărbătorirea Zilei Apei în data de 24 mai 2019 simultan în toate liceele partenere, finalizând prin aceasta Anul Apei, 2019. Anul 2020 va fi Anul Pamântului și se vor realiza mobilități în liceele partenere din Le Mans (Franta), BurguillosdelCerro (Spania), Partinico (Italia).

 

 

Pin It

Erasmus WaterDay 2019 & EarthDay 2020